9.00-10.00 Regisztráció
10.00-10.05 Megnyitó, köszöntő
10.10-10.35 Globális vagy lokális?

Hogyan gyűrűznek tovább, miként hatnak a világban zajló mélyreható változások – például a Brexit és a szabadkereskedelmi megállapodások – a világ és Európa gazdasági, kereskedelmi folyamataira?

Pogátsa Zoltán, egyetemi docens, közgazdász, szociológus, a nemzetközi politikai gazdaságtan szakértője

10.40-11.05 Kishal a nagy vízben

Milyen trendek érvényesülnek a világ élelmiszerpiacán? Van-e paradigmaváltás? Miként reagál a magyar piac a globális folyamatokra? Hogyan csapódnak le a világtrendek a hazai közegben? Melyek az ösztönző, és melyek az akadályozó tényezők? Mi lenne a legelőnyösebb irány?

Éder Tamás, az Éfosz elnöke, az Agrárgazdasági Kamara élelmiszeriparért felelős országos alelnöke

11.10-11.35 Szándékok, tervek, víziók

Hogyan látja a kormány a helyünket a világban, Európában? Milyen korlátokkal, esélyekkel, kitörési lehetőségekkel, esélyekkel számolhatunk?

(Kormánytag, felkérés alatt.) 

11.40-12.10 Kávészünet
12.10-12.35 "Lazább” lesz az EU?

Hogyan alkalmazkodik az élelmiszeriparban, -kereskedelemben lezajló változásokhoz az EU jogrendje? Életszerűbb, rugalmasabb, megengedőbb lesz az EU kereskedelmi szabályozása? Több mozgásteret enged majd a tagállamoknak? Mit kezdhet ezzel a lehetőséggel a hazai FMCG-piac?

Dr. Dévényi Péter az Igazságügyi Minisztérium kormánytisztviselője 

12.40-13.00 Ami megadja a lendületet

Tudnivalók a pályázatírásról, a pályázati programokról.

(Előadó felkérés alatt.)

13.05-13.25 Pályázatfinanszírozás

(Előadó felkérés alatt.)

13.30-14.30 Ebédszünet
14.30-14.50 Egyetlen falat sem veszhet kárba

Fenntartható megoldás az élelmiszerfelesleg csökkentésére a Tescónál. 

Magyar Henrietta, Tesco-Global Magyarország Zrt., kormányzati és közösségi kapcsolatok vezető és Cseh Balázs, Magyar Élelmiszerbank Egyesület, elnök

14.55-15.20 Jövőkutatás

A konferencián a lehetséges jövő fantasztikus, de egyre inkább valósággá váló jelenségeiről, vízióiról beszélünk.

(Előadó felkérés alatt.)

15.25-15.50 A nélkülözhetetlen okostelefon és a benne rejlő lehetőségek

A kereskedelem a „push” jellegű marketingszemléletről a „pull” irányába mozdul.
A technológia fejlődése erősen hat a vásárlói szokásokra. Hogyan támogatják az IT megoldások a vevők egyre személyesebb kiszolgálását? 

Bessenyei Attila, Laurel, ügyvezető igazgató

15.55-16.10 Omnichannel és ami mögötte van

Vajon mi a szerepe az adatoknak, információknak (és a szabványoknak) ezen új csatornák kapcsán és hogyan kommunikáljunk az online világban, mi jelenthet versenyelőnyt ezen a piacon?

Vatai Krisztina, GS1 Magyarország, üzletfejlesztési igazgató és Kurucz Péter, Brand Bank Hungary, country manager

16.15-16.30 ELŐADÁS EGYEZTETÉS ALATT
16.35-17.35 ELŐADÁS EGYEZTETÉS ALATT
17.40-18.00 ELŐADÁS EGYEZTETÉS ALATT
18.05-18.25 A másik oldal mindig zöldebb?

„Határátlépők” egymás között. Akik jártak mindkét oldalon. Hogyan látják az „átnyergelők” a „nagyokat” és a „kicsiket”, a nemzetközi és a helyi márkákat egyaránt megjárt szakemberek a két oldal közötti különbségeket, piaci előnyüket, hátrányukat.

(Előadó felkérés alatt.)


ESTI PROGRAMOK

19.00 DÍJÁTADÓ 

Kiderül, mely üzletek lettek a legjobbak 2017-ben! A verseny célja, hogy megtaláljuk Magyarország meghatározott szempontok szerint legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit.

Illetve, hogy a vásárlóbarátság, az árukínálat, a fenntarthatóság, a szolgáltatások színvonala, az üzlet belső kialakítása, különleges megoldásainak és szolgáltatásainak figyelembevételével felhívja a figyelmet a legkiemelkedőbb kereskedelmi egységekre.

További információk az Év Boltja 2017-ről itt!

Ünnepelj a 25 éves Élelmiszerrel!

Születésnapunk alkalmából több meglepetéssel is készülünk vendégeinknek. Az este folyamán további szórakoztató programok, vacsora, wellnes és buli várja a résztvevőket!

További programok és előadások egyeztetés alatt...​


A konferencia programját folyamatosan frissítjük, a programváltozás jogát fenntartjuk. A rendezvényre való regisztráció a részvételi díj elfogadásának és megrendelésnek minősül, a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A részvételi díjról számlát postázunk ki a megadott címre, 8 napos fizetési határidővel. Az étel és ital közvetített szolgáltatás. A rendezvény teljes időtartama alatt kép- és videófelvételek készülnek.